header banner
Default

De meeste Cardano-investeerders lopen verlies


Als je niet de behoefte hebt om veel bezig te zijn met de hectiek van de crypto-markt, dan kan het slim zijn om de tactiek ‘dollar-cost averaging’ (DCA) te overwegen. Dit houdt in dat je elke maand voor een vast bedrag investeert, waardoor je geen rekening houdt met wat de koers doet. Maar voor cardano (ADA) is ook dit niet langer meer winstgevend.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Dollar-cost averagen levert verlies op

Dat concludeert de crypto-analist Benjamin Cowen van Into The Cryptoverse op sociale mediaplatform X. Om precies te zijn sta je 25,64% in de min als je sinds week 7 elke week 100 dollar zou investeren in cardano. In totaal zou je dan 3.100 euro hebben geïnvesteerd, want we zitten nu in week 38. Maar het zou nu nog maar 2.305 dollar waard zijn.

Cowen gaat zelfs uit van een nog nadeliger scenario, want zijn experiment liep vanaf week 7. Toen stond de cardano koers op één van de hoogste punten van dit jaar. Als je dus écht vanaf begin dit jaar zou zijn begonnen, dan is je verlies dus iets minder.

De meeste altcoins volgen zo’n soort koers in elk jaar voorafgaand aan de [bitcoin] halving,” constateert de analist. Altcoins presteren volgens hem over het algemeen goed als er genoeg liquiditeit is, en dat ziet hij in 2023 niet gebeuren.

If you invested $100/wk into $ADA in 2023, your $3100 investment would now be worth only $2,305 (-25.64%).

In pre-halving years, most altcoins follow this similar path.

Altcoins tend to do well once liquidity returns, and that is unlikely to happen in 2023. pic.twitter.com/9GzYhwSb3q

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) September 18, 2023

Advertisement

DCA is niet altijd een slechte strategie

VIDEO: DEATH of Cardano (Time to FINALLY Give Up on ADA)
Ben Armstrong

Het moet benadrukt worden dat deze tactiek niet altijd slecht is om te gebruiken, integendeel zelfs. Bij elk instappunt bestaat er een reële kans dat je er een tijd verlies op lijdt. Er zijn ook veel verhalen van mensen die hun investering lang genoeg hebben vastgehouden en juist winst maakten.

Zo waren veel bitcoin (BTC) investeerders afgelopen juli met deze tactiek juist nog winstgevend. Net als met actief (lees: actiever) handelen is het dus maar net wat er gebeurt in de markt.

Dollar-cost averagen wordt langzaam steeds populairder. Zo is het sinds vorig jaar mogelijk om dit automatisch te doen via de hardware wallets van Trezor.

Sources


Article information

Author: Andrea Avila

Last Updated: 1698380403

Views: 867

Rating: 4.1 / 5 (89 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Andrea Avila

Birthday: 2002-10-02

Address: 2035 Christopher Tunnel, Lake Amanda, NJ 46507

Phone: +4309603805268363

Job: Electrician

Hobby: Metalworking, Playing Piano, Origami, Animation, Running, Running, Painting

Introduction: My name is Andrea Avila, I am a steadfast, transparent, candid, Adventurous, talented, honest, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.