header banner
Default

Er is een stijging van meer dan 8% geweest in de waarde van Dogecoin en Shiba Inu - BLOX | Nieuws


Als de wereld iets kan gebruiken, dan is het wel wat vrolijkheid. Wat is er beter dan de goedlachse hondjes van Dogecoin en Shiba Inu? Beide memecoins hebben een indrukwekkende 24 uur achter de rug, met stijgingen van meer dan 8%.

Shiba Inu en Dogecoin stijgen

VIDEO: Wat is Shiba Inu (SHIB) en hoe werkt het? 🤔
BLOX

Het lijkt wel of Shiba Inu en Dogecoin bij dezelfde roedel honden horen. De koersen van deze twee coins stijgen even hard.

De eerste grafiek is die van Shiba Inu.

shiba inu koers

De koers van Shiba Inu is nu €0,00000760. In de afgelopen 24 uur is de prijs met 8,39% gestegen en in de afgelopen 7 dagen met 19,12%. Het totale aantal tokens in omloop is 590 triljoen, wat een marktkapitalisatie van 4,5 miljard euro oplevert.

Vergelijk dat eens met de grafiek van Dogecoin hieronder.

dogecoin  koers

De koers van Dogecoin is vandaag €0,067333. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Dogecoin met 7,86% gestegen en in de afgelopen 7 dagen zelfs met 21,92%. Dit betekent dat Dogecoin steeds meer waard wordt.

Er zijn in totaal 140 miljard Dogecoin in omloop. Dit betekent dat er 140 miljard Dogecoin zijn die verhandeld kunnen worden. De totale waarde van alle Dogecoin in omloop is 9,5 miljard euro.

Wat is er aan de hand met deze twee crypto’s?

VIDEO: THIS IS IT FOR DOGECOIN & SHIBA INU!!!!!
Davinci Jeremie

Nou, we kunnen hier een supertechnisch verhaal houden over lijntjes en blockchains, maar het is nog vroeg. Een veel betere (lees: leukere) verklaring is dat het komt door Billy Markus, de founder van Dogecoin.

Billy Markus vertelde op X dat hij een “Lucky Shiba” speeltje had gekocht in een souvenirwinkel in de Japanse stad Kyoto. Als je het omstoot, rolt het weer terug in een staande positie.

i bought a “lucky shiba” at a trinket store in kyoto

if you try to knock it over, it just rolls upright again

maybe it’s an allegory if some sort idk pic.twitter.com/KTK5klaSrl

— Shibetoshi Nakamoto (@BillyM2k) October 24, 2023

Markus ging er toen van uit dat het een soort allegorie zou kunnen zijn, misschien een hint naar Dogecoin, aangezien het geïnspireerd was door een Shiba Inu-hond. Het 2,1 miljoen sterke leger van Markus’ volgers op platform X reageerde onmiddellijk en toonde hun waardering voor dit onverslaanbare Japanse Lucky Shiba speeltje.

Van alle mogelijke verklaringen voor de stijging, klinkt dit wel als de meest logische toch?

Sources


Article information

Author: Paula Martin

Last Updated: 1699451642

Views: 995

Rating: 4.1 / 5 (94 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Paula Martin

Birthday: 1940-05-03

Address: 7613 Michael Pike, Lovefort, PA 81216

Phone: +3729938392503497

Job: Sales Representative

Hobby: Sailing, Table Tennis, Hiking, Stargazing, Yoga, Gardening, Origami

Introduction: My name is Paula Martin, I am a Open, artistic, enterprising, dear, unreserved, capable, accessible person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.