header banner
Default

Kaos i Stockholm: 1000 eritreere attackerade regimetrofestivalen


Table of Contents

    Voldsomme slagsmål har brutt ut på en regimetro eritreisk festival på Järvafältet i Stockholm. 1000 eritreere invaderte festivalen, og angrep politiet med kjepper og teltstenger som våpen mot politiet.

    Det ble også kastet steiner mot politiet.

    Expressens reporter på plats beskriver scenerna som ”totalt kaos”. Det finns i nuläget inga uppgifter om skadade poliser.

    Politiet hadde oppført sperringer rundt festivalen, men rundt 1000 demonstranter som er motstandere av den regimetro festivalen brøt seg gjennom sperringene.

    Ett tivoli på festivalens område där flera barnfamiljer befinner sig har stormats av motdemonstranter, och det ryker från flera av festivaltälten.

    Även polisens insatsstyrka har nu larmats till platsen.

    Det ble også satt fyr på noen av teltene på festivalområdet. Det er også en viss risiko for at det skulle oppstå eksplosjoner.

    Det finns risk för explosion eftersom det finns gasoltuber i flera tält, enligt polisen på plats. Enligt Expressens reporter på plats smäller det nu från flera av tälten.

    Ambulanser kom til området under politibeskyttelse. Klokken 15.00 rapporterte Expressens utsendte reporter at redningstjenesten ikke fikk komme inn i området.

    – Det ser ut som en krigszon, beskriver Expressens reporter på plats synen som.

    Flere skal være skadd i forbindelse med opptøyene på festivalområdet, ifølge den svenske avisen Aftonbladet.

    Det er ikke første gang eritreiske regimetro arrangementer har ført til bråk og uroligheter. I fjor ble hundre personer tatt hånd om i Husby etter lignende opptøyer.

    Konflikten skyldes at eritreere som har flyktet fra den langvarige militærtjenesten i Eritrea opplever at eritreiske myndigheter sender ut regimetro flyktninger for å innkreve skatt fra eritreere som bor i andre land.

    Festivalen Eritrea Scandinavia har vært arrangert siden 1990-tallet, og har fått kritikk for å støtte regimet i Eritrea.

    Nå kommer den eritreiske konflikten til vår jord.

    Samnytt har film fra dramaet. Justisminister Gunnar Strömmer er opprørt av at innvandrere tar med sin egen interne konflikt til Sverige.

    – Det är inte rimligt att Sverige dras in i andra länders inhemska konflikter på det här sättet. Om man flyr till Sverige undan våld, eller är på tillfälligt besök, ska man inte ställa till våld här. Polisens resurser behövs till annat än att hålla isär olika grupper från varandra.

    Men eritreisk konflikt har i årevis rammet Europa.

    Dette lagde min kollega Geir Furuseth i samarbeid med Svein Moen en serie saker om for Doc-TV, for dette problemet eksisterer i aller høyeste grad også her i Norge.

    Du kan se første episode av serien «Vårt naive Norge» nedenfor. Serien gikk viralt blant eritreere i flere land.

    Vårt naive Norge: Eritreas millionær i Norge

    Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

    Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

    Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.

    Sources


    Article information

    Author: Lisa Gonzales

    Last Updated: 1698315722

    Views: 761

    Rating: 4.5 / 5 (59 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Lisa Gonzales

    Birthday: 1998-03-20

    Address: 049 Walter Bypass Apt. 442, West Brian, CO 45295

    Phone: +4259242723224392

    Job: Article Writer

    Hobby: Whiskey Distilling, Pottery, Beekeeping, Amateur Radio, Surfing, Cooking, Fishing

    Introduction: My name is Lisa Gonzales, I am a multicolored, unyielding, persistent, intrepid, welcoming, valuable, fearless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.