header banner
Default

Bitcoin madenciliğinin şu anda en yüksek seviyesi!


Bitcoin'in madencilik zorluk seviyesi, Perşembe günü yüzde 3,22 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken ağın hashrate'i de rekor seviyeye yükseldi.

Bitcoin madenciliğinin zorluk seviyesi, tüm zamanların zirvesinde!

Bitcoin'in madencilik zorluk seviyesi, perşembe günü yüzde 3,22 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken ağın hashrate'i de rekor seviyeye yükseldi. Zorluk seviyesi yaklaşık iki haftada bir değişiyor ve bir madencinin bir bloktaki işlemleri doğrulamak için ne kadar çok çalışması gerektiğini ölçüyor. Daha yüksek zorluk derecesi, Bitcoin madenciliğindeki rekabetin artığını gösteriyor. 

BTCcom'dan alınan verilere göre, madencilik zorluğu değeri perşembe günü 790.272 blok yüksekliğinde 49,55 trilyon olarak gerçekleşti. 4 Mayıs'taki bir önceki seviye olan yüzde 1,45'lik bir düşüşten sonra toparlandı.

Bitcoin madenciliğinin zorluğu neye göre belirlenir?

VIDEO: BİTCOİN' in tarihi..! ilk çıktığı andan günümüze kadar uzanan heyecanlı ve zorlu serüveni.
KAZANANLAR KULÜBÜ

Bitcoin madenciliğinin zorluğu, genellikle daha fazla madenci çevrimiçi olduğunda artıyor ve bu da rekabeti kızıştırıyor. Madenciler ağdaki işlemleri doğruladıkları için Bitcoin ile ödüllendiriliyor. Madencilerin kârlılıkları ise büyük ölçüde Bitcoin spot fiyatına ve madencilik zorluğuna bağlı olarak değişiyor.

Madencilik zorluğu seviyeleri, madencilik için kullanılan bilgisayar gücü olan hashrate'deki değişikliklerle yüksek oranda ilişkilendiriliyor. Blockchaincom'un verilerine göre, madencilik için kullanılan hesaplama gücünün bir ölçüsü olan Bitcoin hashrate'i, 4 Mayıs'ta 350,8 exahash iken çarşamba günü saniyede 368,5 exahash civarındaydı.

CoinMarketCap verilerine göre, bu yazının hazırlandığı sıralarda Bitcoin'in fiyatı son 24 saatte yaklaşık olarak yüzde 2 artışla 27.411 dolardan işlem görüyor. Son yedi günde yüzde 0,10 düşen Bitcoin, yaklaşık olarak 532 milyon dolarlık piyasa değerine sahip. 

İlginizi çekebilir: SEC vs Ripple davasındaki son gelişmenin ardından XRP yükseliyor

Sources


Article information

Author: Katie Foster

Last Updated: 1697816163

Views: 506

Rating: 4.8 / 5 (104 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Katie Foster

Birthday: 1982-10-10

Address: 804 Christopher Forest Apt. 164, New Lisa, NY 84780

Phone: +4879845515230702

Job: Security Guard

Hobby: Traveling, Singing, Coffee Roasting, Painting, Photography, Bowling, Gardening

Introduction: My name is Katie Foster, I am a accomplished, vibrant, Gifted, courageous, forthright, capable, unyielding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.