header banner
Default

En GIF, der er blandt de mest populære på internettet, er for nylig blevet købt for 3,5 millioner dollars


Table of Contents

  En af internettets mest populære GIFs er lige blevet solgt for 3,5 millioner kroner

  Nyan Cat. (Foto: Chris Torres)

  Nyan Cat siger dig måske ikke så meget, medmindre du har levet de sidste ti år online, men katten er en af internettets mest populære og genkendelige memes.

  At være så stort et hit på internettets kan man nemt lukrere på – og det er da også, hvad Nyan Cats skaber, Chris Torres, netop har gjort.

  I anledning af kattens 10-års jubilæum har han genskab GIFen i en opdateret udgave og derefter solgt den for knap 3,5 millioner kroner.

  Katten startede sit liv som en GIF i 2011, og siden da er den blæst frem som et kulturelt ikon.

  Som Mashable skriver, Torres solgte rettighederne til den nye udgave af Nyan Cat ved en auktion online hos Foundation, hvor salgsprisen lød på 300 ether – en populær kryptovaluta – hvilket svarer til lige godt og vel 3,5 millioner kroner.

  Men hvordan sælger man lige en GIF, der ikke er fysisk, tænker du? Det er faktisk ret simpelt. Det sker nemlig med non-fungible tokensogså bare kaldt NFTs.

  Disse er unikke digitale aktiver, som autentificeres via blockchain, hvorefter de kan sælges videre. Eftersom man kan bevise ægtheden af dem, kan de altså ikke forfalskes, og man støtter samtidig kunstneren bag.

  Det lyder måske meget internet-agtigt, men tænk på det som internettets udgave af at være kunstsamler. Salget af digitale aktiver er en effektiv måde, hvorpå kunstnere kan sikres kreditering for deres værk og samtidig tjene penge på et eventuelt salg.

  Faktisk er tendensen ved at vokse sig større, og et af de ældste og mest anerkendte auktionshuse, Christie’s, er lige nu ved at klargøre deres første auktion med NFT i denne uge.

  Sources


  Article information

  Author: Joseph Day

  Last Updated: 1697901603

  Views: 634

  Rating: 3.7 / 5 (85 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Joseph Day

  Birthday: 1936-04-30

  Address: 6362 Patrick Village Suite 324, Makaylafort, NE 53153

  Phone: +4886870832840374

  Job: Cryptocurrency Analyst

  Hobby: Rock Climbing, Yoga, Writing, Cycling, Magic Tricks, Scuba Diving, Robotics

  Introduction: My name is Joseph Day, I am a Precious, rich, accomplished, apt, clever, dazzling, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.